O podjetju Sixfold

Vse skupaj se je začelo z idejo izumitelja Jaakko Pöntelinija, ki je v času naftne krize v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja leta želel razviti energetsko učinkovit, enostaven in hiter način za pripravo drv. Zasnoval je prototip stroja, ki les istočasno odseka in razcepi, in ga poimenoval Klapi Tuiko. Ime se je obdržalo vse do današnjega časa in je postalo sinonim za originalne sekalno cepilne stroje. 

Estonsko podjetje Sixfold Productions LLC je pravice za proizvodnjo sekalno cepilnega stroja Klapi Tuiko odkupilo leta 2006, do danes pa so ob stalnem tehnološkem napredku izdelali in prodali že več kot 8500 primerkov. Poleg sekalno cepilnega stroja proizvajajo tudi gozdarske prikolice, dvigala, klešče, vitle, prikolice za štirikolesnike in številne druge visoko kakovostne gozdarske stroje.

Podjetje Sixfold je ustanovljeno izključno na podlagi estonskega znanja in kapitala, velika večina njihovih strojev pa je namenjena izvozu. Največ kupcev prihaja iz Finske, Švedske, Norveške, Danske, Nemčije, Italije, Francije in Španije, prek svojih partnerjev pa so prisotni v kar 27 državah sveta – odslej tudi v Sloveniji.

KONTAKTNI PODATKI PODJETJA

Sixfold Productions LLC
Oru 17, Karu
Rapla County 79201
Estonia

Matična številka: 12148624
Davčna številka: EE 101473112
Telefon: +372 58 1000 66
E-mail : info@sixfold.ee

Pa še njihova spletna stran.