Traktorski procesor HYPRO 755-N

HYPRO 755-N je bogato opremljen traktorski procesor z lastnim dvigalom, namenjen za montažo na tritočkovni priklop traktorja. Dvigalo in procesorsko enoto odlikuje širok obračalni kot 280°, kar omogoča sečnjo na obeh straneh stroja.

Traktorski procesor HYPRO 755-N se lahko namesti na traktor z variabilnim hidravličnim sistemom s primernim pretokom in močjo, lahko pa je opremljen z lastnim hidravličnim sistemom. Rezervoar za olje se namesti na prednji del traktorja, variabilna hidravlična črpalka, občutljiva na obremenitev (LS – load sensing), pa zagotavlja hitro in nemoteno delo.

Upravljanje stroja poteka prek dveh elektro-hidravličnih krmilnih ročic (EHC), s katerim lahko krmilite tako dvigalo kot procesorsko enoto. Preklapljanje med obema se izvrši s preprostim pritiskom na gumb. Izjemno priročen 280° obračalni kot in prečni pomik omogočata prilagoditev smeri padca drevesa, med kupi hlodovine pa je lahko tudi do 3.3 metre razmika.

HYPRO 755-N je poleg tega opremljen tudi z radijsko upravljanim vitlom, ki omogoča navijanje iz obeh strani. Zasnova dvigala z nagibnim podstavkom poskrbi za nizko težišče, ko je dvigalo popolnoma iztegnjeno, in kompaktnost, ko je dvigalo zloženo.  Med dodatno opremo nošenega traktorskega procesorja HYPRO so tudi hidravlične podporne noge.

Procesor HYPRO 755-N je primeren tako za redčenje kot za končno sečnjo. Še posebej primeren je za vgradnjo na traktor z obračljivim sedežen in ščipalno glavo, v kombinaciji s katerimi tvori učinkovit, produktiven in zmogljiv stroj za sečnjo.

TEHNIČNI PODATKI

HYPRO 755-N

Teža (s hidravličnim oljem)

1400 kg

Širina (zložen)

2,0 m

Hitrost podajanja

3,5 m/s

Kot nagiba

65°

Obračalni kot

280°

Dolžina dvigala

7 m

Obračalni kot dvigala

280°

Minimalna moč traktorja

80 KM

Minimalni premer hlodovine

5 cm

Maksimalni premer kleščenja

40 cm

Maksimalni premer hlodovine

45 cm

Moč vitle

2 ton

Dolžina vrvi vitle

50 m

Hidravlični sistem

variabilen, LS

Hidravlična črpalka

74cc

Pretok olja

max 150 l/min

Pritisk olja

251 bar

Prostornina rezervoarja

130 litrov

Hitrost kardanske gredi

1500-2000 o/min