O podjetju STARCHL

Starchl je relativno majhno, a visoko usposobljeno avstrijsko podjetje z več kot 40 letnimi izkušnjami na področju razvoja in izdelave sekalnikov. Kot pionirji na področju izkoriščanja obnovljivih virov energije so v svoji tovarni v Eppensteinu na Zgornjem Štajerskem z lastnim tehnološkim razvojem skozi desetletja uspeli ustvariti kakovostne in zmogljive  stroje, ki pa so obenem energetsko varčni, uporabniku prijazni in enostavni za vzdrževanje.

S številnimi inovacijami, patenti, neprestanimi tehničnimi izboljšavami in predano ekipo zaposlenih so si ustvarili ugled na področju strojev za drobljenje za namene ogrevanja, oskrbe z energijo, mulčenja, kompostiranja in ravnanja z odpadnim materialom vseh vrst. Po zaslugi lastnih investicij v razvoj so skozi štiri različne generacije strojev postavljali tehnološke standarde, v zadnjem desetletju pa so postali sinonim za visoko kakovost in si zagotovili vidno mesto tako na domačem kot na evropskem trgu sekalnikov.

Ključ do njihovega uspeha leži v pionirskem tehničnem duhu, veliki osebni zavzetosti in posluhu za želje uporabnikov. Starchlovi tovarniški inženirji so vseskozi v tesnem stiku s kupci, ki jim postavljajo vedno nove zahteve, predloge in ideje za nadaljnji razvoj. Z dovršenimi in preizkušenimi sekalniki v številni različicah in z raznoliko dodatno opremo se Starchl tako že leta zlahka postavlja ob rob veliko večjim konkurentom. Kljub močni mednarodni konkurenci na domačem trgu še vedno povečuje tržni delež, svoje stroje pa izvaža tudi v vse večje evropske države.

Starchlove bogate izkušnje pri razvoju in izdelavi sekalnikov, prilagojenih zahtevam in željam kupcev, najbolj cenijo njihove zveste stranke, ki profesionalno uporabljajo že Starchlov tretji ali četrti sekalnik. Med njihovimi zadovoljnimi kupci so poleg kmetov in gozdarjev tudi razni strojni krožki, kmetijske zadruge, toplarne, podjetja za predelavo in obdelavo lesa, občine, žage, podjetja na področju vrtnarjenja in urejanja okolice, komunalna podjetja, gradbena podjetja in družbe za upravljanje z odpadki.

Še posebej pri izdelavi večjih sekalnikov ustreznih izkušenj in posluha za želje strank ni mogoče preprosto nadomestiti z velikostjo ali kopiranjem tehničnih rešitev od konkurentov, kot to počnejo nekatera druga podjetja.  Tukaj šteje le domišljena in preizkušena tehnologija, ki se s težkimi delovnimi pogoji lahko spopada brez nepotrebnih zastojev zaradi  zamudnih vzdrževalnih del ali dragih popravil. 

Starchl logo

Pa še njihova spletna stran.