Gozdarske in snežne traktorske verige OFA

TPGozd predstavlja profesionalne gozdarske in snežne kolesne verige priznanega Finskega proizvajalca OFA.

Finsko podjetje OFA Oy Ab izdeluje profesionalne kolesne verige za najrazličnejšo uporabo od leta 1903. Korenine podjetja segajo v leto 1886, ko je podjetje začelo z izdelovanjem najrazličnejših kovinskih proizvodov. Z leti je podjetje OFA postalo eden izmed vodilnih proizvajalcev kolesnih verig na področju celotne Evrope, Rusije in Severne Amerike. Globalno prodajna mreža in veliko število profesionalnih uporabnikov po vsem svetu, pa zagotavlja, da se podjetje nenehno razvija in ohranja visoko kakovost svojih proizvodov. Proizvodnja kolesnih verig OFA se nahaja v Finskem mestu Loimaa, kjer izdelujejo zelo kakovostne verige za potrebe kmetijstva, gradbeništva, gozdarstva in čiščenje snega. Poseben postopek kaljenja verig zagotavlja izjemno trdoto površine verig in ohranja elastično jedro, kar pomeni dolgo življenjsko dobo.

GOZDARSKE VERIGE OFA

Gozdarske verige OFA so proizvedene in oblikovane za zahtevne pogoje pri sečnji in spravilu lesa v gozdovih. Gozdarske verige povečajo oprijem, zmanjšujejo porabo goriva, ščitijo pnevmatike pred poškodbami in zagotavljajo stabilnost najrazličnejši gozdarski mehanizaciji.

Preprosta montaža in dobro prilagajanje pnevmatikam zagotavlja izkoristek gozdarskih strojev med delom. Najbolj prodajana modela gozdarskih verig Matti  in Tapio navdušujeta stranke po vsem svetu, saj so verige praktično neuničljive.

Sodelovanje z največjimi proizvajalci gozdarskih strojev (Valtra, John Deere, Komatsu, Ponsse) je znamko OFA utrdilo na sam vrh opremljevalcev strojev z verigami.

Na tej povezavi preberi več o modelih gozdarskih verig OFA.

SNEŽNE VERIGE OFA

Snežne verige OFA zagotavljajo dober oprijem in udobje med vožnjo z verigami. Hitra montaža in dobro prilagajanje pnevmatikam ter dolga življenjska doba so zagotovilo za nemoteno delo v snežnih razmerah. Snežne službe širom skandinavskih držav uporabljajo snežne verige OFA že vrsto let. Snežne verige so namenjene strojem, s traktorskim profilom pnevmatik.


EasyOn


Verige EasyOn je možno dobiti v dimenzijah 5 mm in 6,5 mm
EasyOn so lažje verige namenjene traktorjem in industrijskim strojem za vožnjo po snegu in ledu. Prednost verig EasyOn je predvsem v hitri montaži in demontaži na terenu.


Tapio-NK 9


Tapio NK 9 je veriga brez špic namenjena vožnji po zasneženih asfaltiranih cestah, kjer špice na verigi niso dovoljene. Po delni obrabi verige jo je možno obrniti, kar podaljša življenjsko dobo verige in zagotavlja dovolj velik oprijem pri obrabljeni verigi.

Tapio-NK 2D je veriga, ki je enaka kot Tapio NK 9, le da ima vzorec dvojnega kara, kar še poveča trenje.