Vaš seznam za povpraševanje je še prazen.

Materiali Profiforest

STRETCH

Stretch tkanina je raztegljiva v vse štiri smeri, odvaja vlago s telesa in se hitro suši. Zagotavlja veliko udobja med fizično aktivnostjo in ne omejuje gibanja. Uporabljena je v Profiforest oblačilih za gozdarstvo in druge aktivnosti v naravi.

COOLMAX®

Coolmax tkanina iz štiri celičnih poliestrskih vlaken je vodoodporna in paropropustna. Izredno dobro odvaja vlago s telesa in jo prenaša na zunanje sloje, pri tem pa je ne absorbira, zato se hitro suši. Uporabljena je v Profiforest majica in v podlogi hlač in jaken za gozdarstvo ter druge aktivnosti v naravi.

THERMOLITE®

Izredno lahka tkanina Thermolite ® zagotavlja toplotno izolacijo in udobje v mrzlih delovnih pogojih, Vlakna z votlim jedrom zagotavljajo največjo možno toploto ob minimalni teži, svoje lastnosti pa ohranijo tudi, ko so mokra. Uporabnik tako ostane suh, tkanina pa se posuši 20% hitreje kot drugi podobni materiali in 50% hitreje kot bombaž.   Zaradi svojih lastnosti je Thermolite® idealen material za sistem oblačenja v slojih.

CORDURA®

Cordura je specialna poliamidna tkanina za najzahtevnejše delovne pogoje. Odlikuje jo izredna moč in trpežnost vlaken ter enostavno vzdrževanje. Odbija vodo, olje in drugo umazanijo, obenem pa je izredno odporna na obrabo. Karkoli boste že počeli, se lahko zanesete, da vas Cordura ne bo razočarala.

SCHOELLER® KEPROTEC®

Izjemno vzdržljiva tkanina Schoeller Keprotec, prvotno zasnovana za motociklistične dirkače, je sestavljena iz aramidnih vlaken (Kevlar), ki omogočajo neprekosljvo kombinacijo trpežnosti in udobja. Odlikuje jih izredna odpornost na obrabo, trganje in vročino brez kompromisov za udobje uporabnika, zato je Schoeller® Keprotec® idealen material za protivrezne gozdarske hlače Profiforest.

3MSCOTCHLITE

Z odsevno tkanino 3M ™ Scotchlite ™ boste vidni v vseh vremenskih in svetlobnih pogojih – v megli in dežju, v mraku in ponoči. Svetloboodbojni material 3M ™ Scotchlite ™ uporablja tehnologija večkratnega odboja, znano tudi pod imenom retrofleksija, ki svetlobne žarke odbija v smeri prihoda. Z odsevnimi oblačili Profiforest Visible boste tako med delom v gozdu ostali vidni in varni.  

YKK

Podjetje YKK proizvaja široko paleto zadrg, gumbov, zaponk in drugih dodatkov za zapiranje, ki so znani po vsem svetu po svoji izjemni kakovosti in vzdržljivosti. YKK izdelke uporabljajo največja imena v industriji oblačil, s ponosom pa so uporabljeni tudi v liniji izdelkov Profiforest.

VOLNA MERINO

Volna Merino Wool je 100% naravna in dihajoča tkanina iz proteinskih vlaken, ki jo odlikuje izredna prilagodljivost velikim temperaturnim razlikam. Poleti hladi, pozimi greje, zaradi keratinskega jedra pa odvaja znoj in nevtralizira telesne vonjave. Merino volna je prijetna na otip in se lahko pere v pralnem stroju, zato je idealna tkanina za funkcionalno spodnje perilo.

ESCHLER

Različne visokokakovostne ESCHLER tkanine zagotavljajo odvajanje vlage, toplotno izolacijo in zaščito pred vodo in vetrom med najrazličnejšimi športnimi in delovnimi aktivnostmi.

SYMPATEX

SympaTex je hidrofobna tkanina iz polieterestra, ki uporabniku zagotavlja neprekosljivo mikroklimatsko udobje, termalno izolacijo in zaščito pred vodo, vetrom, mrazom in UV sevanjem.