Gozdarske in snežne traktorske verige OFA

TPGozd predstavlja profesionalne gozdarske in snežne kolesne verige priznanega Finskega proizvajalca OFA.

Finsko podjetje OFA Oy Ab izdeluje profesionalne kolesne verige za najrazličnejšo uporabo od leta 1903. Korenine podjetja segajo v leto 1886, ko je podjetje začelo z izdelovanjem najrazličnejših kovinskih proizvodov. Z leti je podjetje OFA postalo eden izmed vodilnih proizvajalcev kolesnih verig na področju celotne Evrope, Rusije in Severne Amerike. Globalno prodajna mreža in veliko število profesionalnih uporabnikov po vsem svetu, pa zagotavlja, da se podjetje nenehno razvija in ohranja visoko kakovost svojih proizvodov. Proizvodnja kolesnih verig OFA se nahaja v Finskem mestu Loimaa, kjer izdelujejo zelo kakovostne verige za potrebe kmetijstva, gradbeništva, gozdarstva in čiščenje snega. Poseben postopek kaljenja verig zagotavlja izjemno trdoto površine verig in ohranja elastično jedro, kar pomeni dolgo življenjsko dobo.

GOZDARSKE VERIGE OFA

Gozdarske verige OFA so proizvedene in oblikovane za zahtevne pogoje pri sečnji in spravilu lesa v gozdovih. Gozdarske verige povečajo oprijem, zmanjšujejo porabo goriva, ščitijo pnevmatike pred poškodbami in zagotavljajo stabilnost najrazličnejši gozdarski mehanizaciji.

Preprosta montaža in dobro prilagajanje pnevmatikam zagotavlja izkoristek gozdarskih strojev med delom. Najbolj prodajana modela gozdarskih verig Matti  in Tapio navdušujeta stranke po vsem svetu, saj so verige praktično neuničljive.

Sodelovanje z največjimi proizvajalci gozdarskih strojev (Valtra, John Deere, Komatsu, Ponsse) je znamko OFA utrdilo na sam vrh opremljevalcev strojev z verigami.

Vrste gozdarskih verig

PARAGON


Verige Paragon je možno dobiti v dimenziji 16 mm
verige z vzporednimi dvojnimi varjenimi členi za povečanje stabilnosti in gladko vožnjo.
Stranska napenjalna in zaščitna veriga ter dovolj velika gostota zagotavljata zaščito koles pred poškodbami.
Debelina verige 16 mm, debelina špic na verigi 19 mm, stranska napenjalna veriga 13 mm


MATTI W


Verige Matti so v treh različnih dimenzijah členov: 13 mm, 16 mm in 19 mm
visoko profesionalna veriga namenjena najzahtevnejšim gozdarskim strojem v različnih izvedbah 2T – dvojni karo, 3T - trojni karo in 3ST – brez špic namenjene zaščiti kolesa brez špic. Stranska napenjalna veriga za zaščito in optimalno zaščito kolesa.
Debelina verige 13 mm, debelina špic 14 mm, debelina napenjalne stranske verige 11 mm.


TWIST


Verigo Twist je možno dobiti v dveh izvedbah 11 mm (debelina špic 13 mm) in 13 mm (debelina špic 14 mm).
Verige namenjene večjim traktorjem in manjšim gozdarskim strojem. Verige so primerne za uporabnike v zahtevnih delovnih pogojih in strmih terenih.
Vzorec dvojnega kara na sami verigi zagotavlja dober oprijem, zavitimi členi, pa še dodatno povečajo trenje in povečajo prilagodljivost verig pnevmatiki. Verige zagotavljajo dobro zaščito pnevmatik pred kamenjem in štori.
Verige Twist imajo možnost napenjalne verige.


TAPIO


Verige Tapio je možno dobiti v dimenziji členov 9 mm in 11mm
Verige Tapio 9 so namenjene lažjim in srednje težkim traktorjem za delo v gozdu in vožnjo po zahtevnih snežnih poteh.
Dvojne špice na verige zagotavljajo dober oprijem, zaviti členi pa se tesno prilagajajo plašču kolesa. Verige Tapio zagotavljajo udobno vožnjo na gozdnih cestah in brezpotju ter se odlično obnesejo na kmetijskih površinah.
Stranska veriga je na glavno verigo pritrjena z vilicami, ki jih je možno preprosto zamenjati.

Tapio 11 je veriga namenjena težjim traktorjem namenjenim delu v gozdu, ali vožnji po ledenih in zamrznjenih poteh.
Veriga TAPIO 11 je najpogostejša izbira gozdarjev v Sloveniji.
Verigo TAPIO 11 je možno dobiti tudi v izvedbi HD, kar pomeni, da je stranska veriga privarjena na verigo na koloteku. Veriga TAPIO 11HD omogoča zelo agresiven oprijem in zelo dobro čistilnost.

SNEŽNE VERIGE OFA

Snežne verige OFA zagotavljajo dober oprijem in udobje med vožnjo z verigami. Hitra montaža in dobro prilagajanje pnevmatikam ter dolga življenjska doba so zagotovilo za nemoteno delo v snežnih razmerah. Snežne službe širom skandinavskih držav uporabljajo snežne verige OFA že vrsto let. Snežne verige so namenjene strojem, s traktorskim profilom pnevmatik.


EasyOn


Verige EasyOn je možno dobiti v dimenzijah 5 mm in 6,5 mm
EasyOn so lažje verige namenjene traktorjem in industrijskim strojem za vožnjo po snegu in ledu. Prednost verig EasyOn je predvsem v hitri montaži in demontaži na terenu.


Tapio-NK 9


Tapio NK 9 je veriga brez špic namenjena vožnji po zasneženih asfaltiranih cestah, kjer špice na verigi niso dovoljene. Po delni obrabi verige jo je možno obrniti, kar podaljša življenjsko dobo verige in zagotavlja dovolj velik oprijem pri obrabljeni verigi.

Tapio-NK 2D je veriga, ki je enaka kot Tapio NK 9, le da ima vzorec dvojnega kara, kar še poveča trenje.